Program mentalne aritmetike SuanPan | Beograd

Program mentalne aritmetike SuanPan | Beograd

Program mentalne aritmetike SuanPan

Mentalna aritmetika SuanPan | ProMens

Mentalna aritmetika SuanPan je vid izvođenja osnovnih računskih operacija (sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje), koji ne uključuje nikakve fizičke i spoljašnje instrumente/uređaje, kao što su digitron, papir i olovka ili računar.

Računanje se izvršava samo uz pomoć ljudskog mozga, korišćenjem moći misaonog procesa pri izvođenju matematičkih operacija.

Na mentalnu aritmetiku ne treba gledati kao na sredstvo uz pomoć kojeg će deca popraviti svoje ocene iz matematike. Treba je videti kao sredstvo koje podstiče način na koji se deca fokusiraju i razmišljanju, koje sjedinjuje i pojačava moć slušanja i razumevanja, koje predstavlja most između vizuelnog i imaginarnog, koje razvija brzinu i tačnost, pojačava koncentraciju, pojačava informativni proces i ulazi u srž zadatog problema.

Uopšteno, primena mentalne aritmetike aktivira mentalni potencijal i omogućuje bolji uspeh u obrazovanju i privatnom životu.

Cilj mentalne aritmetike SuanPan je specifična obuka koja podstiče:

 • naviku pažljivog oduzimanja pri pažljivom posmatranju
 • razvoj odlične memorije i prizivanja podataka, sa maksimalnom efikasnošću, uz minimalan napor
 • naviku korišćenja višestrukih sposobnosti istovremeno, sa maksimalnom efikasnošću, uz minimalan napor
 • razvoj zvučnog rasuđivanja i jedinstvenog načina razmišljanja

Deca koja steknu obrazovanje iz mentalne aritmetike SuanPan moći će da pokažu značajan napredak u sledećim oblastima:

 1. Pažnja - koncentracija i upijajuće moći
 2. Slušanje - razumevanje i opažanje
 3. Učenje putem taktilnih, vizuelnih i auditivnih nadražaja – pojačavanje osećaja iz pomenutih domena
 4. Memorija i refleksi
 5. Kreativnost i sposobnost zamišljanja - u odnosu na svoje vršnjake, kao i sposobnosti analize i logičkog razmišljanja
 6. Samopouzdanje i samopoštovanje, koji dostižu svoj najviši stepen za taj uzrast.

Matematičke operacije

Učenik SuanPan-a će moći da mentalno izračuna operacije slične navedenim, u vremenskom periodu od 3-5 sekundi:

148 + 43 + 69 - 34 + 126 – 79 + 57 – 132 = ?

468 / 36 = ?

790 x 18 = ?

6936 – 1326 = ?

Program počinje istovremenom primenom abakusa (računaljke) i auditivnog treninga, sledi mentalno usvajanje i postavljanje abakusa u mislima, što dovodi do misaonog izvođenja računskih operacija bez mogućnosti greške i to za vrlo kratko vreme.

Abakus mentalna aritmetika----------Auditivna aritmetika-------------Mentalna aritmetika

Na kraju svakog završenog nivoa primenjuju se testovi provere pažnje i koncentracije i razvoj svakog učenika se nadgleda.

Program mentalne aritmetike SuanPan je program mentalnog razvoja dece od 5 do 14 godina.

Shodno starosnoj grupi, podeljen je u tri edukativne jedinice:

 1. 5 do 7 godina – KINDER GRUPA
 2. 7 do 10 godina – PRIMARNA GRUPA
 3. 10 do 14 godina – SEKUNDARNA GRUPA

Obrazovni program se sastoji iz dva dela. Nastavni plan prvog dela obuhvata operacije sabiranja i oduzimanja (osnovni kurs), dok se u drugom delu obrađuju operacije množenja i deljenja (napredni kurs), i sve operacije daju rezultate isključivo uz pomoć misaonog procesa.

Trajanje jednog dela (kursa) je osam meseci, odnosno 37 nedelja.

Na kraju svakog dela organizovano je polaganje. Deca čiji uspeh nije manji od 70% stiču kvalifikaciju za sledeći nivo.

Raspored predavanja obuhvata vezana tri časa, svaki u trajanju od 40 minuta, najmanje jednom nedeljno.

Autor teksta: ProMens centar
www.pro-mens.com

Mentalna aritmetika SuanPan | ProMens

Mentalna aritmetika SuanPan | Dečji centar Sirijus

Mentalna aritmetika SuanPan

Mentalna aritmetika SuanPan predstavlja obrazovni program razvijanja mentalnih potencijala dece: pažnjе, memorijе, koncentracijе. Tehnika SuanPan mentalne aritmetike predstаvlja izvođenje osnovnih računskih operacija (sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje), bez ikakvih pomoćnih i spoljašnjih instrumenata/uređaja (digitron, papir i olovka ili računar).

Dečji obrazovni centar Sirijus

Dečji obrazovni centar Sirijus osnovan je u januaru 2016.godine I jedina je licencirana škola Mentalne aritmetike SuanPan na teritoriji opštine Stari Grad. Prva generacija polaznika upisana je u martu iste godine. Od tada se centar konstantno širi i razvija i radi na unapređenju kvaliteta usluga, posebno u domenu nastave, o čemu svedoči sve veći broj upisane dece.

Lokacija

Naš centar je smešten u samom srcu Beograda, u ulici Palmotićeva 17, opština Stari Grad. Ispred i iza samog objekta uvek ima mesta za parkiranje a roditeljima koji su u žurbi obezbeđujemo preuzimanje dece ispred ulaza u zgradu. Takođe, u slučaju da roditelji kasne, deca mogu da ostanu u centru i posle časova, u prostoriji predviđenoj za igru.

Zašto da odaberete nas?

Licenciran program

Mentalna aritmetika SuanPan je licenciran obrazovno razvojni program čiji je nosilac i glavni predstavnik za područje Balkana centar Pro-Mens iz Niša. Ovaj program je u Srbiji prisutan od 2013. godine, a već duži niz godina uspešno se primenjuje i u mnogim drugim zemljama širom sveta.

Zabava i učenje

Tokom realizacije programa mentalne aritmetike SuanPan deca se zabavljaju i istovremeno uče. Dete sve uči kroz igru, ali je važno naglasiti da nije igračka ono što podstiče razvoj mozga, već je to iskustvo igre.

Poboljšanje pažnje dece

Mentalna aritmetika SuanPan omogućava značajan napredak dece koji se odnosi na pažnju, koncentraciju, slušanje (razumevanje i opažanje) itd. Sa poboljšanjem pažnje kod dece se razvijaju sposobnosti analize i logičnog razmišljanja.

Razvoj moždanih funkcija

Mentalna aritmetika SuanPan dokazano stimuliše mozak na istovremenu upotrebu leve i desne hemisfere. Time se mozak razvija uravnoteženije, učenje biva efikasnije i dolazi do poboljšanja koncentracije, memorije, misaonog procesa i kreativnosti.

Odličan prostor

Mi raspolažemo moderno opremljenim prostorom koji je kreiran da obezbedi bezbedan i prijatan ambijent za boravak i učenje dece. Posedujemo prostrane i svetle učionice kao i udoban prostor za odmor i igru u pauzama između časova.

Kvalitetan nastavni kadar

Naši predavači su master profesori predmetne i razredne nastave sa višegodišnjim iskustvom i licencom za rad u obrazovnim ustanovama. Praktična iskustva u nastavi mentalne aritmetike SuanPan dopunjuju i razmenjuju na redovnim internim radionicama.

Mentalna aritmetika SuanPan

PRIJAVE ZA NOVI UPISNI ROK U TOKU!

U toku je upis polaznika za školsku 2019/20. god. 

Besplatni probni časovi. Obavezno zakazivanje telefonom.

011/3230 697, 063/896 29 26

Prijava

Novosti

Mentalna aritmetika SuanPan | Novosti

 • Nova adresa!

  2018-07-12
  Od 01.07.2018. god. Dečji obrazovni centar Sirijus nalazi se na novoj adresi - Palmotićeva 17, između Svetogorske ulice i ulice Majke Jevrosime.

 • Novo! Popust za korisnike Starogradske kartice

  2017-09-12
  Dečji obrazovni centar Sirijus pridružio se projektu gradske opštine Stari grad "Starogradska kartica" u okviru kojeg se svim građanima sa prebivalištem na opštini Stari grad obezbeđuje stalan popust od 10% na osnovni kurs mentalne aritmetike SuanPan. Ovaj popust se odnosi na ukupnu cenu kursa i mogu ga iskoristiti roditelji za svoju decu, kao i bake i deke za svoje unuke. Potrebno je prilikom upisa doneti karticu na uvid.
  Sve informacije o korišćenju popusta možete dobiti na telefone centra 011/3033090 i 063/8962926.
  Sve informacije o pribavljanju Starogradske kartice možete naći na zvaničnom portalu opštine Stari Grad http://www.starigrad.org.rs/category/238

 • Radno vreme za praznike

  2016-12-26
  Dečji obrazovni centar Sirijus neće raditi u periodu od 29.12.2016. do 08.01.2017. godine. Nastava u 2017. godini počinje u subotu, 14.01.2017.godine, po redovnom rasporedu. Nadoknade časova održavaće se u terminima od 09. do 12.01.2017. godine. Za tačan termin nadoknade molimo da se javite svojim predavačima ili na telefon centra 063/8962926. Srećni novogodišnji i božićni praznici!

 • UPIS JANUARSKIH GRUPA U TOKU!

  2016-12-09
  Poštovani roditelji, Počeo je upis novih grupa mentalne aritmetike SuanPan u Dečjem obrazovnom centru Sirijus. Nastava počinje 11.februara, odnosno odmah po formiranju svake pojedinačne grupe. Za upis do 31.12. 2016. godine odobravamo popust od 15% a za upis do 15.01.2017.godine 10% posto popusta. Prijave možete predati putem web stranice, elektronskom poštom na info@decjicentarsirijus.com, telefonom na 063/8962926, ili doći lično u centar uz prethodnu najavu. Zakažite besplatan i neobavezujući informativni čas kako biste se bliže informisali o samom programu, dinamici nastave i uslovima upisa.

 • Lansiran veb sajt

  2016-07-21
  Dobrodošli na novi veb sajt Dečjeg obrazovnog centra Sirijus

 • Mentalna aritmetika SuanPan

  2016-06-27
  Upis za septembarski rok u toku!

Utisci

Mentalna aritmetika SuanPan | Utisci

Svoje utiske možete poslati na e-mail: info@decjicentarsirijus.com

Decji obrazovni centar Sirijus

17.07.2016.

Mentalna aritmetika SuanPan | Lokacija

pogledajte našu lokaciju